Timișoara Capitală Europeană a Culturii, îl va primi, la sfârșit de iulie, pe violonistul David Garrett, maestru crossover, al muzicii clasice și muzician intrat în Guinness Book drept unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume.
În această vară, David Garrett va fi oaspetele Timișoarei. Publicul îl va putea asculta pe 31 iulie, în Parcul Rozelor. Biletele vor fi disponibile de luni, 3 iulie, pe www.bilete.ro. Pentru cei care preferă să cumpere biletele în format fizic, acestea vor fi disponibile și la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (str. Miron Costin nr.2), între orele 11:00-14:00, începând de vineri, 7 iulie 2023. Preț bilete: 300 lei (VIP), 200 lei (standard) și 90 lei (în picioare).
CARTE DE VIZITĂ
Violonistul a dovedit deja de multă vreme că excelenţa fără compromisuri și popularitatea, arta şi comerţul reușesc să se împace, fermecând ascultătorii de toate vârstele. Astfel, același muzician electrizant ţine concerte clasice cu casa închisă, în sălile filarmonicilor, dar şi pe scenele în aer liber, unde prezintă programe crossover. Artistul apare în faţa publicului cu viziunea sa despre cum mai multe stiluri muzicale pot fi contopite în mod creativ, la un nivel artistic ridicat, fără niciun compromis la nivelul standardelor muzicale.
David Garrett strălucește și în înregistrările sale, pentru care a fost lăudat şi a primit sprijinul unor virtuozi precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin şi, mai ales, Ida Haendel.
Artistul a fost răsplătit cu un premiu ECHO Classic 2008 la categoria „Classic without Borders”.
În 2011, primește două premii ECHO pentru „Rock Symphonies”, iar DVD-ul „David Garrett: Rock Symphonies – Open Air Live” a fost premiat la categoria „Best Domestic DVD Production” şi a luat distincţia „Best Artist”, la categoria „Rock/Pop Domestic”.
David Garrett cântă pe un Stradivarius din 1716. A intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume, cu un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei „Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov.
Are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al lui George Enescu, căruia îi studiază și interpretează compozițiile, participând la Festivalul internațional „George Enescu”, în 2015, transmit reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.