Comunicat de presă – Teatrul German de Stat vă invită la sfârșitul lunii februarie la trei spectacole pentru toate vârstele – despre dragoste, despre autodescoperire, despre puterea femeilor – numai bune pentru a sărbători primăvara care este pe cale să înceapă.
Astfel, în 24 februarie 2024, începând cu ora 19.30, vă invităm la Leonce și Lena de Georg Büchner, regia de Niky Wolcz. Textul lui Büchner, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi romantici din spațiul de expresie germană, spune povestea a doi îndrăgostiți, străini într-o lume irațională, pe care doar ironia și autoironia îi mai poate consola. Personajele sunt melancolice, rătăcite într-un univers fără sens, cu identități difuze, afectați iremediabil de grotescul pe care societatea și clasa politică îl proiectează asupra lor.
Mai multe detalii, aici: https://www.teatrulgerman.ro/ro/reprezentatii/leoncesilena22/
Apoi, marți, 27 februarie 2024, la ora 19.30, am programat TSCHICK. De ce am furat mașina – povestea lui Maik și a lui Tschick, doi adolescenți care cred că trebuie să existe și o altă lume decât cea pe care o cunosc acasă și la școală. Maik provine din clasa de mijloc germană, iar pentru părinții lui drumurile s-au despărțit de mult, chiar dacă încă locuiesc sub același acoperiș. Maik se consideră un străin, așa cum se consideră și Tschick, a cărui familie s-a mutat din Rusia în Germania. La început, singurul lucru pe care cei doi îl au în comun este sentimentul de a fi străini într-o societate care le creează dificultăți. Cu o mașină furată, ei decid să fugă din Berlin și pornesc într-o călătorie care va deveni o odisee. La finalul ei se află explorarea realității și autoexplorarea.
Mai multe detalii, aici: https://www.teatrulgerman.ro/ro/reprezentatii/tschickdeceamfuratmasina17/
Încheiem luna februarie cu o adaptare după un text faimos al dramaturgului grec Aristofan – Lysistrata 3.0, în regia lui Niky Wolcz. Vă așteptăm pe 28 februarie 2024, ora 19.30, la o comedie scrisă acum mai bine de două milenii, care pune degetul pe rănile eterne ale societății, chiar și pe cele de astăzi: lăcomia, corupția și războiul. Soluția găsită de autor este aceea de a ceda puterea femeilor, care vor găsi o cale de a readuce pacea în lume. Spectacolul, o satiră, denunță astfel contradicțiile morale ale societății noastre, lipsa egalității între oameni, dezechilibrul rolurilor sociale, războiul ca preocupare banală și găsește găsește soluții utopice. Salvarea – ne spun autorul și regizorul – poate veni doar de la noi și prin noi înșine.
Mai multe detalii, aici: https://www.teatrulgerman.ro/ro/reprezentatii/lysistrata6/
Toate spectacolele Teatrului German de Stat beneficiază de supratitrare în limbile română și engleză. Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete a teatrului (Str. Alba Iulia nr. 2) sau din rețeaua Entertix!