În anul 2020, autoritățile din capitală au decis construirea imediată a 3 spitale modulare în București, Constanța și Timișoara. La vremea aceea, spitalele de boli infecțioase erau pline de pacienți din cauza Covid-19. Secțiile de terapie intensivă erau pline, iar spitalele aveau nevoie de paturi pentru formele severe.

Spitalul Modular din Timișoara a început să funcționeze sub coordonarea Spitalului Militar din oraș. La început, unitatea sanitară era formată din corturi, însă după câteva luni, acestea au fost înlocuite de module. Spitalul modular trata cazurile ușoare, pentru a prelua presiunea din ambulatoriul spitalelor de specialitate. Acum, la câteva luni de la pandemia de Covid-19, spitalele modulare nu își mai au rostul, așa că au fost închise. Nu și cel din Timișoara, anunță prefectul Mihai Ritivoiu care spune că personal a cerut reprezentanților MAPN, ca spitalul modular de pe Stadionul CFR din Timișoara să rămână deschis în contextul în care anul acesta sunt așteptați mulți turiști în orașul nostru.

„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operațională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel național au fost înființate în anul 2020 trei asemenea facilități, la Bucureşti, Constanța şi Timişoara. La început de 2023 se intenționa închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naționale menținerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul ca Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcțională, celelalte două închizându-se. Mulțumesc Ministerului Apărării Naționale pentru sprijin” spune Mihai Ritivoiu.

Momentan, nu se știe ce fel de pacienți vor fi tratați pe Stadionul CFR, însă există posibilitatea ca acolo să ajungă cazuri medii și ușoare.