Programul cultural pregătit de autoritățile din Timișoara a stârnit reacții în rândul opiniei publice. Unele bune, altele mai rele, cert este că evenimentul a avut vizibilitatea dorită atât pe social media, cât și pe străzi. Peste 20.000 de oameni s-au adunat vineri seară la concertul din Piața Unirii, ce marca începutul exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană pentru Timișoara. Printre artiștii care au bucurat publicul s-au numărat: Muare Experience, Implant pentru Refuz, alături de invitații lor, Taraf de Caliu și DJ-ul  german Fritz Kalkbrenner.

În timpul momentului susținut de Taraf de Caliu a urcat pe scenă solista trupei, Viorica Rudăreasa. Aceasta a salutat mulțimea din Piața Unirii și a declarat pe scenă că nu a mai cântat unei audiențe atât de numeroase în țara noastră. Înainte de a-și începe programul a ținut să dea o dedicație timișorenilor, dar și lui Dominic Fritz.

„Bună seara și bine v-am găsit, dragă Timișoara. Și din partea lui Caliu vă spun că o să cântăm din tot sufletul și din partea domnului primar să-i dea Dumnezeu sănătate” a spus Viorica Rudăreasa pe scenă.

Primarul Timișoarei nu a avut o reacție la dedicația primită, pesemne că a acceptat-o și s-a bucurat pentru cuvintele spuse de lăutari. Interesant este faptul că transmisiunea integrală a concertului celor de la Taraf de Caliu nu este de găsit pe paginile partenerului media principal, Televiziunea Română. În schimb, alte momente din seara de 17 februarie, cum ar fi: decernarea premiului Melina Mercuri, concertul de la Operă sau show-ul aerian al celor de la Muare Experience sunt disponibile publicului integral pe paginile de socializare a TVR.

Un moment asemănător s-a întâmplat la Timișoara și în timpul fostei administrații. În noiembrie 2019, în timpul unui concert cu muzică lăutărească din Piața Traian, primarul Timișoarei de la acea vreme, Nicolae Robu, a primit și el o dedicație din partea artiștilor. Însă, Robu s-a simțit jignit la acea vreme și a interzis manelele și grătarele la evenimentele publice organizate de autorități.

„M-a enervat să văd că unii și-au permis să-mi facă mie dedicații, nu? Eu am o fobie pentru așa ceva și m-am trezit într-o astfel de ipostază” a spus la acea vreme Nicolae Robu.