Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara au derulat mai multe acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat doi cetățeni din Ucraina care încercau să sprijine 35 cetățeni din Siria și Bangladesh, în încercarea de a trece ilegal frontiera.
În data de 14.06.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiş, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă a județului Timiș. 

Polițiștii au supravegheat și observat un mijloc de transport marfă, în care au fost îmbarcate mai multe persoane și care, ulterior, s-a pus în mișcare spre frontiera cu Ungaria, având și un autoturism antemergător. 

Ulterior, în apropiere de frontiera cu Ungaria, pe comunicația DN 19/E671, pe raza localității Biharia, județul Bihor, cu sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Rurale Biharia, a fost oprită autoutilitara în care erau îmbarcate persoanele și autoturismul antemergător, ambele conduse de cetățeni din Ucraina. 
În urma verificării mijlocului de transport marfă, poliţiştii de frontieră au constatat că în interior se aflau 35 persoane, cetăţeni străini.


Aceștia au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Siria şi Bangladesh, toți fiind posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, avea rol de antemergător, iar șoferul intenţiona să îi ajute pe cetăţeni străini, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățenii din Ucraina, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Totodată cele treizeci și cinci de persoane, au fost predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.