România se topește sub valul de caniculă. Harta țării s-a colorat în galben și portocaliu sub cel mai fierbinte val de caniculă din 2023. În zonele de câmpie din vestul și sudul țării termometrele au indicat peste 40 de grade la soare, iar temperatura resimțită de la nivelul solului este de peste 50 de grade. Cei care au ignorat recomandările specialiștilor de a evita plimbările prin soare au căzut secerați la pământ în marile orașe. 

La orele prânzului în Timișoara, oraș sub atenționare de cod portocaliu de caniculă, termometrele arătau 41 de grade la soare. 

Din cauza temperaturilor ridicate, zeci de oameni au sunat la 112.  

Un bărbat de 62 de ani de pe Splaiul Tudor Vladimirescu a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri. 

Însă acesta nu a fost singurul, la centrele de prim-ajutor amplasate de autorități în zonele centrale, oamenii au căutat răcoarea. 

Cel mai cald a fost în centrul orașului, marile intersecții și stațiile de transport în comun, unde nu este așa multă vegetație și umbră. 

Medicii ne recomandă să nu facem abuz de aparatul de aer condiționat și să îl folosim cu grijă pentru că ne poate face rău. 

Meteorologii spun că zilele de foc vor continua în România până la începutul lunii august.