Un medic veterinar din Timiș a primit o amendă de 1.500 de lei pentru că a abandonat un câine pe un câmp din jurul Timișoarei. Faptele s-au perecut pe raza localității Ghiroda, care beneficiază de un sistem inteligent de supraveghere a populației.

Agenții l-au văzut pe camere pe bărbat și au luat imediat legătura cu el. Acesta conducea o ambulanță veterinară, iar în imagini se vede cum oprește autovehicului în câmp și abandonează animalul fără apărare.

„Astăzi, o ambulanță veterinară care a intrat pe un drum accidentat de pe raza comunei a atras atenția agenților Poliției Locale Ghiroda, care urmăreau camerele de supraveghere. Oprirea a fost scurtă, iar în urma mașinii a ieșit acest cățel abandonat în câmp, chiar de către medicul veterinar care trebuia să aibă grijă de el. În nici 5 minute, medicul a fost sunat chiar pe numărul marcat pe ambulanță. Acesta a fost amendat cu suma de 1.500 de lei și obligat să se întoarcă la fața locului pentru a recupera patrupedul. Atragem atenția, prin această informare, că descurajăm ferm acest tip de comportament, care din păcate reprezintă o formă de cruzime tot mai întâlnită în țara noastră. Adoptați, sterilizați și aveți grijă de animale!” spun reprezentanții Primăriei Ghiroda.

Bărbatul a declarat polițiștilor locali din comună că ar fi găsit câinele pe un teren viran, l-ar fi dus la cabinet să îl sterilizeze și apoi s-a gândit să îl părăsească pe câmp.