Foto Ovidiu Zimcea

Este anchetă internă la Teatrul German de Stat din Timișoara, după ce o actriță a fost rănită în timpul unui spectacol. Reprezentanții insituției de cultură anunță că incidentul este verificat și de ITM Timiș.

Incidentul a avut loc duminică seara, în jurul orei 20:12. Conform raportului poliției, un panou din lemn utilizat ca decor și susținut de doi bărbați a căzut, provocând rănirea unei femei în vârstă de 38 de ani, care a necesitat transportul la spital pentru tratament specializat.

Persoana afectată este actrița Olga Diana Török, care se afla în distribuția spectacolului „Livada de vișini”.

De asemenea, cei doi bărbați care susțineau panoul au suferit răni, dar nu au necesitat transport la spital.

„În seara zilei de duminică, 4 februarie 2024, în timpul spectacolului Livada de vișini, care se desfășura în sala Teatrului German de stat Timișoara, a avut loc pe scenă un incident în care au fost implicați o actriță și doi mașiniști. Unul dintre mașiniști s-a împiedicat și – în cădere – a antrenat un element de decor care a căzut pe el și pe actrița ce își susținea rolul.

Reprezentația a fost oprită fiind solicitat serviciul de urgență 112, la fața locului sosind un echipaj medical și unul de poliție, pentru cercetări. Echipajul medical i-a consultat pe cei trei salariați implicați, după care actrița a fost transportată la spital, de unde în jurul orei 24, după investigații efectuate în cadrul serviciului de urgență, a fost trimisă acasă.

Astăzi 5 februarie 2024, cei doi muncitori salariați s-au prezentat la activitatea zilnică, iar actrița nu are programate repetiții ori spectacole.

Teatrul German de Stat a nofiticat incidentul la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș și a demarat o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii sale.Mulțumim publicului pentru înțelegere față de necontinuarea spectacolului. spectactorii prezenți în seara incidentului pot solicita rambursarea contravalorii biletelor sau pot opta pentru vizionarea unui alt spectacol al Teatrului German de Stat Timișoara până la finalul lunii martie 2024” au declarat reprezentanții Teatrului German de Stat din Timișoara într-un comunicat de presă.

Autoritățile au deschis un dosar penal conform procedurii, investigând nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate la locul de muncă. Se efectuează cercetări pentru clarificarea circumstanțelor întregului incident.

Foto: arhivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *