Angajații Direcției de Sănătate Publică din Timiș au intrat în grevă. Aceștia au organizat un protest spontan în fața instituției și cer măriri salariale. 

„Există la nivelul DSP-urilor, în general, anumite categorii de personal care nu au salariile mărite și sunt la grila din 2018. Pe lângă faptul că DSP-urile tot timpul au fost discriminate în grila de salarizare am dori ca prin acest protest să atragem atenția decidenților pentru a se aduce această grilă de salarizare pentru toată categoria de personal a DSP-urilor la nivelul de 2023” a declarat Iozefina Vlădescu, medic primar sănătate publică. 

Angajații sunt supărați că deputații au votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023). Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege.  

„Există partea de control în sănătate publică unde avem medici, medici care sunt plătiți ca funcționari publici. Există categoria de personal de asistenți medicali, care la fel au salariile din 2018 nemărite, este partea de registratură, de șoferi care ne ajută în munca noastră de zi cu zi” a mai spus Iozefina Vlădescu, medic primar sănătate publică.