Vestul și sudul țării sunt sub incidența unui cod portocaliu de caniculă, ce aduce temperaturi care se apropie periculos de 40 de grade la umbră. În tot acest timp, timișorenii racordați la Compania de Termoficare din Timișoara se spală cu apă maro.

Aceste imagini au fost trimise la redacția noastră de un cititor newsvest.ro căruia îi mulțumim. În acestea se observă ce culoare are apa caldă furnizată către consumatori, la prețuri mult mai mari decât acum 2 ani.

„Este inacceptabil ca într-un oraș care este Capitală Culturală Europeană să te speli cu apă maro care miroase urât. Este cel mai oribil lucru care se poate întâmpla, atunci când ajungi acasă după o zi caniculară. Sunt curios ce părere vor avea turiștii care vor închiria un apartament sau cameră de hotel cu racord la Colterm…” spune cititorul newsvest.ro

Acesta precizează că au mai fost probleme cu calitatea apei în trecut și în zonele Modern, Fabrica de Bere, Circumvalațiunii, Dacia și Cetății.

În Barometrul Calității Vieții din Timișoara, realizat de Universitatea de Vest și Primăria Municipiului, iese în evidență faptul că 18,9% dintre repondenți sunt total nemulțumiți de calitatea apei de la robinet, iar 20,9% se consideră parțial nemulțumiți.