Ieri, în jurul orei 19:40, polițiștii locali aflați în patrulare la manifestările prilejuite de ruga organizată pe Str. Ștrandului au depistat o persoană care colecta sume de bani sub pretextul unor acte de caritate.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, colecta bani în numele „Asociației regionale pentru surdo-muți handicapați și copii săraci”, având asupra sa o listă pe care nota date și sumele de bani strânse. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că aceasta nu deținea niciun aviz legal pentru desfășurarea unei astfel de activități.

În momentul legitimării, s-a stabilit că tânăra este domiciliată în localitatea Bărcănești, județul Ialomița. Femeia a recunoscut că recurge la acest mod de a apela la mila publicului pentru a obține bani, fapt pentru care a fost sancționată conform Legii 61/1991 republicată, cu o amendă de 100 de lei.

Poliția Locală Avertizează Cetățenii

Polițiștii locali au precizat că aceasta nu este prima dată când depistează astfel de persoane la diverse evenimente publice. Pe parcursul ultimelor luni, au fost aplicate mai multe sancțiuni similare, acestea fiind considerate forme de cerșetorie mascată.

Autoritățile fac din nou apel la cetățeni să fie vigilenți și să nu se lase păcăliți de astfel de indivizi care profită de bunătatea lor. Persoanele care cerșesc sub pretextul unor acte de caritate folosesc, în multe cazuri, sumele colectate în interes propriu, și nu pentru ajutorarea celor aflați în nevoie.

Poliția locală încurajează publicul să raporteze orice astfel de activități suspecte și să se asigure că donațiile lor ajung cu adevărat la cei care au nevoie. Colaborarea între cetățeni și autorități este esențială pentru a combate aceste practici și pentru a proteja bunăstarea comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *