Un bărbat din Hunedoara are dosar penal pentru braconaj și uz de armă de vânătoare fără autorizație. Acesta a fost prins de polițiști în timp ce era în pădure și trăgea după animale. Arma i-a fost confiscată pentru că nu avea acte care să ateste că are voie să vâneze în acel loc.

IPJ Hunedoara nunță că polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase au identificat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Cârjiți, județul Hunedoara, deținător legal al unei arme de vânătoare, fără a fi înscris sau a deține o autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului cinegetic pe raza căruia a fost identificat, a purtat și folosit arma de vânătoare tip carabină.

Bărbatul prins pe picior greșit a ascuns inițial arma în vegetația de pe marginea drumului, în scopul efectuării de acte de braconaj, armă ce a fost înmânată acestuia de o altă persoană din aceeași comună, deținător legal al acesteia, împreună cu muniția aferentă, arma fiind găsită încărcată cu un numar de 3 cartușe, astfel polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul a efectuat foc fără drept cu arma pe care o avea asupra sa.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj și uz de armă, iar arma de vânătoare și muniția identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.