După ce prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a declarat într-o conferință de presă, alături de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, că proiectul de la Solventul e departe de a începe, astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o reacție în cadrul unei conferințe de presă. 

Dominic Fritz a subliniat faptul că prefectul de Timiș politizează acest proiect și a cerut Agenției pentru Protecția Mediului un plan concret pentru operațounea de decontaminare a solului din zonă. 

“A făcut domnul prefect o conferință de presă, aș pune într-un limbaj de lemn,  ne-a anunțat că acest teren este contaminat ceea ce nu este o surpriză pentru nimeni […] eu nu am văzut care este de fapt strategia Agenției pentru Protecția Mediului din Timiș pentru a ieși din această situație de teren contaminat și a unui proiect mare care urmează să se dezvolte acolo […] momentan suntem ținuți de o perioadă în care nimeni nu știe ce se va întâmpla în procedura care este nefinalizată și avem nevoie să depășim acest blocaj birocratic și trebuie să spun foarte clar că acest teren are nevoie de decontaminare. Decontaminarea nu se face prin a bloca niște hârtii, se face cu acțiune pentru care este nevoie tocmai deblocarea unor documente” a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz. 

Autoritățile declară că în zonă s-au făcut mai multe studii și s-au luat probe de sol și de apă. Analizele de laborator au arătat că există depășiri ale substanțelor periculoase în unele zone. Sunt prezente substanțe precum: piren, crisen, hidrocarburi aromatice, fosfat și arsen.