Absolvenții de liceu au scăpat de emoții, astăzi s-au afișat rezultatele Examenului de Bacalaureat de anul acesta. 72,8% dintre candidați au reușit să treacă cu bine peste examenul maturității. În schimb, mediile de 10 s-au diminuat considerabil față de anul trecut. Doar 56 de elevi, la nivel național, au obținut note maxime la toate cele 3 probe. Cei nemulțumiți au depus contestații, iar rezultatele finale vor fi aflate vineri.

În Timiș există 3 medii de 10. Două dintre ele în Timișoara, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și una în Lugoj, la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”.

Vlad Oros este medaliat internațional la fizică și lingvistică și va studia la cea mai prestigioasă universitate din Statele Unite. El este printre cei care au reușit nota maximă la examen.

„Voi studia la MIT în Statele Unite ale Americii, fizică și matematică și după ce voi termina cei 4 ani de acolo voi vedea ce fac, n-am nicio idee. Mă gândesc la un moment dat că mă voi întoarce în țară, nu știu dacă asta va fi după cei 4 ani sau mai târziu, nu știu dacă voi mai lucra în state sau voi face un masterat sau voi merge la altă universitate din Europa, cert este că acum mă pregătesc să plec în Japonia la altă olimpiadă, iar mai apoi voi pleca la facultate în America” a declarat Vald Oros.

Și colega lui, de la același liceu, Grigore Moisil din Timișoara, a avut 10 pe linie la examen și a fost admisă la o universitate de peste hotare.

„Am fost admisă în Olanda la Facultatea de Nanobiologie, am ales să merg aici tocmai pentru că pot continua să studiez matematica și fizica, altfel aș fi rămas aici la Facultatea de Medicină. Aș fi rămas aici dacă am fi avut în România această specializare pentru că sunt foarte atașată de păinți, ei m-au susținut mereu în tot ce am vrut să fac” a declarat Riana Matei.