UPDATE 2 – Un copil de 4 ani este declarat decedat.

UPDATE – Situația actuală la portul Periam:

  • Barcă răsturnată cu 12 persoane ( 6 adulți, 6 copii) din care 2 copii și 2 adulți sunt dați dispăruți.
  • Din cei 8 ieșiți, 6 sunt în județul Arad ( 3 copii și 3 adulți – starea medicală bună) și 2 în județul Timiș ( 1 adult – conștient și 1 copil – în curs de resuscitare)
  • Forțe alocate ISU Arad: 4 bărci, echipament pentru iluminat, Smurd Nădlac, Smurd TIM Arad cu un total de 17 cadre

Sunt clipe dificile pentru 12 tineri care s-au răsturnat cu barca pe râul Mureș la limita dintre județele Timiș și Arad. Tinerii se plimbau cu ambarcațiune, când la un moment dat în zona localității Periam Port s-au răsturnat. 8 tineri au reușit să se salveze, însă 4 persoane sunt de negăsit. 

De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunităților de intervenție cu 7 autospeciale de primă intervenție și comandă și bărci, baloane de iluminat, o ambulanță SMURD, precum și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și o autospecială de transport personal și victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Periam.

ISU Arad intervine în sprijin. Pompierii arădeni intervin cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare și două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă.

Vom reveni cu detalii.