Colterm a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în weekend vor fi temperaturi ridicate, fapt ce îi face pe aceștia să oprească furnizarea căldurii, care și așa, și-a făcut apariția timid în casele timișorenilor.

Echipele de intervenție ale Colterm au acționat pentru eliminarea avariilor apărute pe rețele termice, pe toată perioada probelor la cald, în intervalul 16 – 18 octombrie. Traseele care au avut probleme tehnice și au necesitat intervenții au fost cele aferente următoarelor puncte termice:  27, 28, 17A, 29, 47A, 62, Văcărescu, 84, 46, 94, 58, 51 și Rusu Șireanu.

„În acest sens, ținând cont de evoluția temperaturilor exterioare, atât diurne, cât și nocturne, prognozate pentru intervalul 19 – 22 octombrie, când se vor înregistra maxime, ziua, de 28C, și noaptea, de 21C, vom sista în această perioadă alimentarea cu căldură în oraș, urmând a reporni furnizarea luni dimineața, 23 octombrie, ora 08.00” transmit cei de la Colterm.

Dorim să vă asigurăm că nu întâmpinăm riscuri de a nu putea furniza încălzire, iar oprirea menționată, dincolo de prevederile legale privind programul de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara, are în vedere atât respectul pentru mediu și evitarea unei risipe de energie, cât și o economie pentru abonații noștri, adaugă reprezentanții Colterm.