Senda Pan Flute Choir, corul de copii și tineri din Japonia care cântă la naiurile confecționate dintr-un arbore care a supraviețuit în urma exploziei de la Hiroshima, au concertat la Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara. 

Școala din localitatea Senda este la doar 2,2 km de epicentrul exploziei bombei atomice care, pe 6 august 1945, a fost aruncată deasupra orașului Hiroshima. Un chiparos de pe terenul școlii a supraviețuit bombardamentului. 70 de ani mai târziu, copacul iubit de comunitate s-a uscat, dar a fost readus la viață sub forma a 95 de instrumente muzicale. Sunetul lor a ajuns în întreaga lume, iar acum, în 2023, a ajuns și la Timișoara. 

Arborii care au supraviețuit bombei sunt cunoscuți în întreaga lume ca Hibaku Jumoku și sunt protejați de către autorități, fiind considerați monumente vii. Semințele arborilor care au rezistat bombei atomice în mod miraculos, sunt distribuite în toată lumea, în semn de pace, mesaj pe care îl răspândește în întreaga lume și remarcabilul cor de copii. 

Evenimentul a fost organizat în baza parteneriatului dintre EU-Japan Fest și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, prin componenta Power Station, implementată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Aceasta are scopul de a  întări capacitatea sectorului cultural și dezvoltarea de parteneriate strategice cu organizații partenere ale orașelor deținătoare a titlului de Capitală Europeană a Culturii și nu numai.