Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că lansează un nou program de finanțare: Power Station+ | Școli creative, cu scopul de a dezvolta competențele profesioniștilor din educație, de a integra arta în școli și de a adapta spațiul școlar pentru a stimula creativitatea. Bugetul disponibil este de 2.000.000 de lei.

Prin finanțările acordate se urmărește dezvoltarea parteneriatelor și rețelelor culturale în școli, dar și între școli și organizații culturale la nivel local și regional. Vor consolida practicile care aduc educația prin cultură mai aproape de copii și adolescenți și vor redefini locul unde se învață, prin adaptarea spațiilor fizice din instituțiile de învățământ și prin explorarea spațiilor culturale, inclusiv spațiului public, ca resurse educaționale.

„Fiecare copil are creativitate și talente înnascute. Școlile Timișoarei trebuie să fie locuri unde se nasc idei noi și unde elevii pot experimenta cu artă și cultură. Mă bucur că talentele elevilor timișoreni vor fi valorificate în cadrul unui program special al Capitalei Europene a Culturii. Cu acest program punem și bazele pentru anii de după deținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii, când Timișoara va continua să vibreze”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

Programul de finanțare Power Station+ | Școli creative va spori interacțiunea dintre comunitatea școlii și cea culturală și va crește competențele cadrelor didactice de a integra resursele culturale în practica educațională, ca mod de încurajare a participării copiilor și tinerilor la actul cultural.

„Experiența actorilor culturali de a implica publicul de toate vârstele și de a i se adresa inteligent pentru a-l atrage către arte, patrimoniu și exprimare creativă merită să întâlnească capacitatea și interesul educatorilor de a dezvolta competențe și de a forma caractere și comunități în care spiritul democratic și deschiderea către diversitate să fie prioritare. Acest program de finanțare este un sprijin pentru cei care înțeleg că educația și cultura sunt cele mai bune instrumente pentru a construi o societate deschisă, în care fiecare să își poată realiza potențialul, iar împreună să fim o inspirație și un sprijin pentru cei care au nevoie”, a completat Raluca Iacob, Coordonatoare Power Station și monitorizare-evaluare rezultate și impact.

Pot aplica la acest program de finanțare persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale, societățile comerciale sau persoanele juridice de drept privat ori public, cu excepția persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, aceștia putând fi doar parteneri, nu aplicanți. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 4 decembrie – 2023, ora 16:00.

Power Station+ extinde și consolidează Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, din sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Mai multe informații găsiți aici: centruldeproiecte.ro/finantari/power-station-scoli-creative.