Comunicat de presă – A 8-a ediție ROVINHUD WINE SHOW va începe vineri, 10 noiembrie, de la ora 13.00, cu decernarea unor premii internaționale importante în domeniul viticol, acordate în cadrul Concursului Internațional Winelovers Wine Awards.

93 de puncte din 100 a primit cel mai premiat vin românesc din competiție, iar cel mai mare punctaj pentru un vin creat dintr-un soi autohton din competiție a revenit unei Fetești negre din Dealu Mare. Deasemenea vor mai fi prezentate încă două vinuri medaliate cu aur din Chardonnay și Fetească neagră.

Pe lângă premiatele românești se vor prezenta în deschiderea și în încheierea evenimentului două vinuri de aur din Ungaria, este vorba de un spumant de 90 de puncte și un vin de desert de 96 de puncte.

Cei interesați de modul în care funcționează un juriu internațional, cum punctează și ce este important la un vin pentru a primi medalie de aur sunt invitați la masterclassul Ecstasy of Gold – Cum să obții medalia de aur la un concurs internațional de vinuri. prezentat de președintele juriului, László Bálint DipWSET cu origini din Târgu Mureș.

Biletul de acces costă 150 lei, iar suma adunată va fi folosită integral pentru terapiile copiilor cu dizabilități.

ROVINHUD Wine Show este un salon de vinuri organizat 100% de voluntari, cu peste 30 de crame de top din țară, Ungaria, Republica Moldova și importatori, care are ca scop educarea publicului larg în domeniul viticol și asigurarea a 1500 de ore de terapie pentru copii cu dizabilități.

Pentru mai multe detalii despre programul complet al masterclassurilor și al expoziției de vinuri, accesați www.rovinhud.ro/program