Până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona Berzasca, limita jud. Caraș-Severin cu jud. Mehedinți, rămâne închis, anunță reprezentanții DRDP Timișoara într-o postare pe Facebook.

După ce blocul de piatră s-a dislocat pe asfalt și a blocat circulația, o comisie formată din proiectant, beneficiar și constructor s-a întrunit la fața locului. Specialiștii au făcut inspecția tehnică a versantului și au stabilit că șoferii care circulă pe acolo sunt în pericol, așadar traficul rămâne închis.

Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condițiile meteorologie vor permite, lucrările de curățare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate” anunță reprezentanții DRDP Timișoara.

Până când lucrările în zonă vor fi încheiate, șoferii pot cirula pe ruta alternativă: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.