Jandarmii au identificat în curtea unui liceu, doi tineri, dintre care unul minor, având substanțe interzise asupra lor. 

Jandarmilor le-a atras atenția comportamentul suspect al celor doi, iar în urma verificărilor, au descoperit asupra lor plicuri transparente cu substanță pulverulentă cristalină.

Minorul, în vârstă de 16 ani, care nu învăța în liceul respectiv, deținea cea mai mare cantitate din substanța găsită și un cântar electronic. Acesta a declarat că achiziționase materia pentru o petrecere la care urma să participe și că îi oferise prietenului său, cu care era la momentul identificării de către jandarmi, un pliculeț cu substanță pentru consum.

Tânărul în vârstă de 18 ani, care ispășise o pedeapsă privativă de libertate și care fusese eliberat condiționat, a declarat că a achiziționat substanța din curiozitate. 

Cei doi au fost conduși de jandarmi la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara pentru îndeplinirea procedurilor, totodată fiind sesizate și autoritățile competente în vederea continuării cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au avut și ei o reacție în acest caz: “Din datele pe care am reușit să le colectăm, în intervalul anterior, putem să vă comunicăm că doi tineri, cu un comportament asemănător consumatorilor de substanțe interzise, au fost depistați în spațiul aparținând Colegiului Tehnic de Vest, în zona terenului de sport, cu acces direct dinspre stradă și corpul aflat în construcție, de către jandarmi. Cei doi tineri nu sunt elevii CTV, ci foști elevi de la CTV și Liceul privat Milenium. Conducerea școlii nu are cunoștință despre identitatea tinerilor și nu a putut confirma că unul dintre aceștia ar fi fost elev al unității de învățământ. Din informațiile, pe care le avem, tinerii au fost identificați cu posibile substanțe interzise asupra lor. Ca măsură de securitate, deși dispune de personal de pază insuficient (1 portar pentru întreaga clădire), direcțiunea școlii a hotărât ca poarta de acces în curte să fie permanent încuiată, iar în situația în care este nevoie de acces pentru zona în care se lucrează la clădire, se va lua direct legătura cu personalul școlii.”