Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-un automarfar, douăzeci de cetăţeni străini care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Pe parcursul misiunii polițiștilor de frontieră, a fost efectuat controlul unui ansamblu rutier care se afla în coloana de automarfare pe autostrada A1 Deva –Nădlac, pe sensul de ieșire din țară. Mijlocul de transport era condus de un cetățean grec și înmatriculat in Grecia. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, varză, pe ruta România – Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, în partea din față a semiremorcii, douăzeci de cetăţeni străini.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor, faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, intrați legal în România.

În cauză, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.