Consulii vor organiza întâlniri în școli pentru a discuta despre țările pe care le reprezintă și pentru a prezenta elevilor rolul și importanța consulatelor. În legătură cu celebrarea Zilei Europei, care comemorează semnarea Declarației Schuman în 1950, această acțiune își propune, de asemenea, să ofere elevilor ocazia de a înțelege mai profund valorile și instituțiile europene.

Prin aceste vizite, elevii vor explora conceptul și rolul unui consulat în contextul relațiilor internaționale. Vor fi prezentate detalii captivante despre cultura și tradițiile fiecărei țări reprezentate de un consul, oferindu-le astfel oportunitatea de a îmbogăți cunoștințele lor culturale.

Ei vor putea să adreseze întrebări consulilor și să participe la diverse activități interactive. Aceste vizite consulare în școlile din Timișoara se vor desfășura până la sfârșitul lunii mai.

Această inițiativă marchează un pas semnificativ în promovarea conștientizării și înțelegerii valorilor europene printre tineri, contribuind la consolidarea unei societăți europene mai unite și mai prospere, adaugă reprezentanții PMT într-un comunicat de presă.

Oragnizatorii acestei serii de vizite sunt: Primăria Timișoara, Administrația pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara (ASEMT), Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, consulatele și instituțiile de învățământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *