Filarmonica Banatul Timișoara îi invită pe toți cei care doresc să fie ambasadori vocali ai orașului să se înscrie în Corul comunitar. Doritorii vor avea oportunitatea să repete alături de șefii de partidă și dirijorul Corului „Ion Românu”, ca, în final, să stea pe aceeași scenă cu artiștii lirici ai Filarmonicii Banatul Timișoara, în septembrie 2024, în fața a mii de spectatori.

Concertul vocal-simfonic susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara și Corul comunitar va avea loc în luna septembrie 2024. Atunci, va fi interpretată una dintre cele mai celebre și frumoase lucrări vocal-simfonice – Carmina Burana de C. ORFF. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul GABRIEL BEBEȘELEA, cel căruia îi aparține acest concept.

Adresa la care doritorii se pot înscrie este: https://filarmonicabanatul.ro/corul-comunitar-2024/

Data limită a înscrierilor în Corul comunitar este 12 martie 2024, ora 14:00, urmând ca audițiile pentru preselecție să aibă loc în 13 martie 2024, de la ora 18:30, la Sala Capitol.

Repetițiile vor avea loc săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 18:30. Prima întâlnire este programată în data de 20 martie 2024, ora 18:30, la Sala Capitol.

Timișorenii înscriși în Corul comunitar vor repeta alături de:

IOSIF TODEA – Dirijorul Corului „Ion Românu”

CODRUȚA NICULESCU – șef partidă sopran

LUCIA MANGA GLIGOR – șef partidă alto

CAROL BUDAI – șef partidă tenor

LUCIAN ONIȚA – șef partidă bas

Apelul este valabil și pentru ansamblurile corale din oraș. Este suficient ca dirijorii acestora să înscrie corul, completând denumirea acestuia și numărul membrilor, fără a fi necesară înscierea individuală a fiecărui membru în parte.

Persoanele care au făcut parte din ediția precedentă a proiectului, pot confirma participarea printr-un mesaj la adresa de e-mail cor@filarmonicabanatul.ro.

Prima ediție a Corului comunitar a avut loc în 4 septembrie 2023. Atunci, pe scena din Parcul Rozelor, peste 300 de artiști lirici și instrumentiști au interpretat Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven, sub conducerea dirijorală a maestrului GABRIEL BEBEȘELEA.