Este oficial focar de norovirus la Colegiul Național CD Loga din Timișoara. Medicii de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu confirmă că au fost descoperite 3 cazuri pozitive de norovirus, în rândul elevilor internați. 

“Am avut din cazurile care au prezentat scaun astăzi, după internare la câteva ore bune și după tratament, 6 copii care au fost testați și dintre ei, 3 au prezentat norovirus pozitiv […] În acest context epidemiologic special cu un număr mai mare de cazuri, poate să fie constituit și definit ca focar deja” a declarat Mihai Gafencu, director medical al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. 

Medicii transmit că elevii care au rămas internați sunt bine și se află în afara oricărui pericol. 

În paralel, unitatea de învățământ a mutat cursurile în mediul online pentru zilele de joi și vineri, timp în care se va face o dezinfecție a spațiilor comune din școală. 

“La propunerea conducerii unității de învățământ, cu acordul ISJ Timiș și acordul doamnei Ministru, s-a luat decizia de a se desfășura activitatea în zilele de joi și vineri în sistem online. Facem precizarea că în aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spațiilor, astfel încât, începând cu ziua de luni, activitatea să revină la normal” a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general ISJ Timiș. 

Norovirusul este un patogen cu capacitate de transmitere înaltă, care provoacă simptome digestive. Infecția se manifestă la 1-2 zile de la expunere și persistă timp de câteva zile. Infectarea poate surveni prin următoarele modalități: contact direct cu o persoană infectată; consumul de alimente contaminate; atingerea suprafețelor contaminate; inhalarea particulelor virale din aer.

Virusul poate rezista câteva zile pe suprafețe, necesitând igienizare cu soluții pe bază de clor. De obicei, atingerea suprafețelor contaminate și apoi contactul cu gura sunt responsabile pentru apariția infecției. Astfel, poate surveni o epidemie de norovirus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *