Ordonanța de Urgență a Guvernului, privind austeritatea, lasă mii de angajați fără bonuri de masă în preajma sărbătorilor. Așa se întâmplă și la Societatea de Transport Public din Timișoara, unde peste 700 de angajați nu vor primi aceste tichete deoarece compania figurează cu datorii.

Situație fără precedent, spun angajații și autoritățile care cer rezolvarea situației.

„Una dintre principalele prevederi ale acestei legi este ca pentru societăţile care au înregistrat pierderi financiare, iar STPT a avut anul trecut, pierderi de un milion de lei, mai multe drepturi salariale sunt interzise, printre care şi tichetele de masă. Pe lângă tichetele de masă se elimină orice fel de bonificaţie, inclusiv ajutoare pentru înmormântare sau ajutoare care se dau pentru personalul cu boli cornice sau cu boli foarte grave. Este o situaţie dificilă, pentru că s-a impus o limitare a salariului maxim pe care un angajat poate să îl încaseze” declară Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Societatea de transport trece si printr-o criza de personal, este nevoie de 150 de șoferi și vatmani, iar în acest context, numărul celor care sunt curioși de un loc de muncă la STPT va scădea.

„Vom trimite un Memorandum către Ministerul de Finanțe prin care vom cere această excepție care a fost agreată pentru CFR și în cazul celor de la STPT. Este clar că la nivel național impactul este similar în toate orașele, avem dialoguri prin Asociația Transportatorilor cu toate companiile mari de transport din țară și toată lumea se plânge, are aceleași probleme în urma acestei legi. Este o măsuă abuzivă și stupidă luată de Guvernul Ciolacu. ” a mai declarat Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara, împreună cu Societatea de Transport Public vor căuta o soluție pentru ca oamenii să nu rămână fără bani.