ACTUALIZARE: Din primele informații primite de la reprezentanții CFR, noaptea trecută în județul Arad, locomotiva unui tren privat a avut o problemă de ordin tehnic la pantograf. Acesta s-a rupt și a creat un scurtcircuit, fapt ce a dus la întreruperea curentului pe linia Arad – Timișoara. 

Noapte albă în Gara de Nord din Timișoara, sute de pasageri au dormit pe jos în așteptarea trenului. Totul s-a petrecut din cauza unei defecțiuni tehnice a unei garnituri care circula pe linia Arad-Timișoara. 

Primii care au observat că ceva este în neregulă au fost călătorii care voiau să ajungă pe litoral. Conform spuselor lor, garnitura trebuia să plece din Timișoara în jurul orei 21, însă trenul nu a mai apărut în gară. 

Apoi, ceilalți călători care voiau să ajungă în Lugoj, Caransebeș, Drobeta Turnu Severin sau București au văzut că sunt în aceeași situație. 

Până la scandal a fost doar un pas, supărați că nu primesc informații oamenii au intrat peste angajați în toiul nopții ca să primească explicații. Atunci au aflat că o locomotivă s-a stricat în stația Șagu, din județul Arad, iar din această cauză, trenurile aflate în spatele ei nu au putut să își continue drumul spre Timișoara și să preia călătorii. 

Unii oameni au adormit pe peron în așteptarea trenului, care a devenit insuportabilă, mai ales pentru copiii care plecau la mare, fie în tabără, fie în  cantonament. 

După aproximativ 5 ore de așteptare, primii călători au plecat din Gara de Nord din Timișoara după ce locomotiva stricată de la Șagu a fost reparată.