Mii de timișoreni au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din centrul Timișoarei. Liturghia a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, alături de un sobor de preoți. 

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Timișoara pe calea aerului. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara în jurul orei 20:30. Preoții din întreg județul au așteptat sosirea aeronavei pentru a duce Sfânta Lumină în parohiile lor. 

Catedrala Mitropolitană din Timișoara a devenit neîncăpătoare pentru miile de credincioși prezenți, așa că mulți enoriași au ascultat liturghia de afară. La mizeul nopții, Lumina Sfântă a fost împărtășită credincioșilor de Mitropolitul Banatului Ioan Selejan care a spus și câteva cuvinte. 

Credincioșii au plecat în procesiune în jurul catedralei și s-au întors în lăcașul de cult pentru a primi Sfintele Paști. Forțele de ordine au fost prezente la fața locului pentru ca orice eveniment neplăcut să fie preîntâmpinat.