Imagini revoltătoare de la secția de Oncologie a Spitalului Județean Reșița au ieșit în spațiul public. Pacienții aflați în stare terminală stau în condiții greu de descris. Au sondele pline de urină, iar pe cearceaf se văd urme de fecale. Toate aceste lucruri se întâmplă din cauza lipsei de personal. Iar autoritățile se ceartă între ele în loc să rezvolve situația.

În total, la Spitalul Județean din Reșița lipsesc 300 de angajați. Nu sunt suficiente infirmiere, iar angajatele ajung deseori epuizate. Pentru zeci de pacienți din secția de cardiologie, de exemplu, are grijă o singură angajată. Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă, însă recunoaște că nu sunt angajați destui. 

“Nu putem să organizăm niciun concurs fără a fi avizați de Consiliul Județean, spitalul este subordonat Consiliului Județean care vine etern cu refrenul <sunt prea mulți angajați la Spitalul Județean>. Acest Consiliu Județean trebuie să înțeleagă că trebuie să asigurăm tura de la medic la îngrijitoare” declară Alina Stancovici, manager Spitalul Județean Reșița. 

În replică, cei de la Consiliul Județean Caraș-Severin spun că nu au primit o astfel de cerere. 

“Acolo e o echipă managerială catastrofală. Credeți că m-a întrebat pe mine vreodată când au angajat 70 de medici?” declară Romeo Dunca, președinte Consiliul Județean Caraș-Severin. 

La mijloc se află pacienții care din cauza ping-pongului între instituții au de suferit.