Iosif Lereter, fost fotbalist la cluburile Știința Timișoara și UTA, a încetat din viață în cursul nopții trecute, la vârsta de 90 de ani.

Lereter s-a născut în iulie 1933, în Oțelu Roșu, și și-a început cariera fotbalistică la echipa locală, Metalosport Oțelu Roșu, unde a jucat între 1950 și 1955. Ulterior, s-a stabilit în Timișoara pentru a-și continua studiile, alăturându-se echipei Știința în perioada 1956-1967.

La finalul carierei sale, a evoluat pentru UTA între 1967 și 1972, retrăgându-se la vârsta de 39 de ani. Lereter a reprezentat și echipa națională a României într-un meci, iar în 1971 a devenit primul fotbalist român care a disputat 300 de meciuri în prima divizie.

După încheierea carierei de jucător, a activat ca antrenor la Constructorul Timişoara și UMT, a îndeplinit funcția de președinte la Poli și a lucrat ca inginer în orașul Timișoara. În 1991, s-a mutat în Karlsruhe, Germania.

Anunțul trecerii lui în neființă a fost făcut de clubul UTA, pe site-ul oficial.

„Ne luăm rămas-bun de la unul din marii Căpitani ai UTA-ei, unul din marii eroi dintr-o Generație de Aur a Bătrânei Doamne: azi-noapte s-a stins Iosif Lereter, lider al vestiarului roş-alb în anii ultimelor două titluri” au precizat cei de la Bătrâna Doamnă.