Sâmbătă și duminică, 14 – 15 octombrie 2023, la Jimbolia se desfășoară Festivalul Internațional de Canto „Artistul de mâine”. Evenimentul este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste între 4 și 17 ani. 

Acțiunea este una de amploare! Vor participa 140 de concurenți având ca locuri de proveniență regiuni delimitate de orașele Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Baia Mare, Craiova, Satu Mare, dar și altele. Publicul va fi, de asemenea, numeros având în vedere că cei mai mulți dintre concurenți vor fi însoțiți de susținători. Ne așteptăm la cel puțin 300-400 de persoane. 

Cea mai mare parte a evenimentului se va desfășura sâmbătă. Duminica este rezervată galei de premiere. Cu această ocazie pe scenă vor performa nu doar câștigătorii, ci și artiști apreciați mai ales de tinerii participanți. 

Juriul va fi format din persoane de seamă din domeniul muzicii. Premiile în bani însumează între 4000 și 4500 de euro. 

Acțiunea se va desfășura la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia după următorul program:

  • Sâmbătă, 14 octombrie: 9.00 – 21.00
  • Duminică, 15 octombrie: ora 13.00 (gala laureaților). 

Evenimentul se află la prima ediție și reprezintă rezultatul unei colaborări între Asociația „Artistul de mâine”, Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Primăria Orașului Jimbolia și Consiliul Local al Orașului Jimbolia. Președintele și organizatorul festivalului este Iustin Călin.