Zeci de mii de timișoreni s-au strâns, vineri, de Ziua Națională a României, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane pentru a vedea defilarea pusă la cale de autorități. 

Cei mai fericiți au fost copiii care au putut vedea tehnică militară avansată, dar și blindate Piranha V, recent primite de Armata Română. 

Ziua a început cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. 

De la ora 10:30, în Catedrala Mitropolitană a avut loc oficierea serviciului religios, Slujba de Amintire a eroilor căzuți în luptă. 

Defilarea propriu-zisă a început, însă la ora  11:35, cu aproximativ 15 minute mai devreme, fapt ce a creat nemulțumiri în rândul participanților care nu au apucat să vadă tehnica militară. 

Defilarea detașamentelor şi a tehnicii a avut loc pe următorul itinerar: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazu.

Cei mici au putut vedea tehnică de luptă, cercetare și supraveghere. Alături de Armata Română, anul acesta au defilat și structurile din cadrul MAI, Poliția, Jandarmeria, Pompierii și cei de la Poliția Locală. 

Seara de 1 Decembrie se încheie cu o Ceremonie militară de retragere cu torțe, de la ora 17:45. Aceasta are loc pe traseul: Strada Mărășești nr 6-7; Str. Sf. Ioan; Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand I; Catedrala Mitropolitană; Primăria Municipiului Timișoara; Bd. C.D. Loga; Mitropolia Banatului; Bd. Revoluției din 1989; Instituția Prefectului – Județul Timiș; Piața Sf. Gheorghe; Str. 9 Mai; Piața Libertății; Str. Alba Iulia; Piața Victoriei (19:30); Str. Mărășești nr 6-7

Video:

https://www.facebook.com/share/v/ueoXU3cyEFS4hohF/?mibextid=WC7FNe