100 de metri garduri – Așa poate fi numit drumul timișorenilor care vor să ajungă pe jos de pe Bulevardul Pestalozzi în zona centrală a orașului. Majoritatea trecătorilor ignoră faptul că Pasarela Îndrăgostiților este închisă de autorități din luna aprilie și sar peste gardurile de protecție.

Pasarela Îndrăgostiților, construită în 1949, a fost închisă de autorități, după ce expertizele au arătat că riscă să se prăbușească în orice moment. Au fost montate la ambele intrări pe pasarelă garduri de protecție, legate cu coliere de metal și semne de circulație care indică faptul că accesul pietonilor este interzis.

„În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță. Infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări” transmit reprezentanții municipalității.

Chiar și așa, zilnic oamenii ignoră semnele și sar gardul ca să își scurteze drumul. Astfel de incidente s-au întâmplat încă din primăvară, atunci când autoritățile au anunțat închierea circulației pietonale.

Pasarela care urmează să fie construită va avea o cale de acces mai largă, atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. Vor fi amenajate rampe speciale care să permită accesul persoanelor cu dizabilități. Zona va beneficia de sistem de iluminat arhitectural și de amenajări horticole.