Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu l-a primit în mijlocul ei pe prof. univ.dr. Gabriel Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa.

Acordarea acestui titlu din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu reprezintă o recunoaștere a aportului științific în domeniul economic, dar și a devotamentului prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea față de comunitatea academică a ULBS.

De numele domniei-sale se leagă o contribuție esențială în progresul învățământului superior românesc în context european, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea fiind unul dintre fondatorii European Universities în spațiul românesc. Ca urmare a  acestei inițiative, 17 universități românești au devenit membre ale unor alianțe universitare europene, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ca parte a Alianței Forthem, precizează reprezentanții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Apartenența la această prestigioasă comunitate mă onorează și consider că titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, care mi-a fost acordat, este o înaltă formă de recunoaștere a contribuțiilor pe care le-am avut la dezvoltarea mediului universitar românesc, în ansamblul spațiului european al educației și cercetării. Le mulțumesc membrilor Senatului ULBS, domnului președinte al Senatului ULBS, profesor universitar dr. ing. Ioan Bondrea, domnului rector al ULBS, profesor universitar dr. Sorin Radu și tuturor membrilor Comisiei de Laudațio, pentru care resimt o profundă considerație. Admirația mea se îndreaptă către ansamblul comunității ULBS, care reprezintă un filon important al istoriei universitare românești. Sunt onorat și trăiesc o mare bucurie să aparțin de astăzi acestei comunități academice, într-o nouă etapă de parteneriat, de importanță strategică pentru viitorul nostru universitar comun” a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.