În cursul acestui weekend, autoritățile de frontieră mehedințene din cadrul ITPF Timișoara au identificat două autoturisme în valoare totală de peste 150.000 lei, care, la momentul prezentării la Punctele de Trecere ale Frontierelor Porțile de Fier I și II, erau căutate pentru confiscare.

La finele săptămânii precedente, în Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, a fost oprită pentru controlul de frontieră o femeie în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România. În urma verificărilor, s-a constatat că vehiculul era semnalat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Germania.

Într-un alt incident, survenit acum 48 de ore, în Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier II, județul Mehedinți, a fost interceptat pentru controlul de frontieră un cetățean român de 54 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în România. La verificări, s-a descoperit că autoturismul era căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile spaniole.

Ambii șoferi au afirmat că nu aveau cunoștință despre faptul că autoturismele erau căutate de autorități. Vehiculele, în valoare totală de aproximativ 155.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin, până la finalizarea verificărilor.

Cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili întregul lanț al activității infracționale.