Nebunie la ora de vârf în traficul Timișorean. Sute de taximetriști au protestat față de legiferarea aplicațiilor de ride sharing. Aceștia acuză aplicațiile de concurență neloială. 

Taximetriștii s-au strâns în număr mare în zona Stadionului Dan Păltinișanu, de acolo au plecat prin oraș și au claxonat în fața Primăriei Timișoara, Prefecturii Timiș, IPJ Timiș și ARR. 

“Odată cu apariția „Transportului alternativ”, legiferat în mod nelegal prin legea 204/2019 ca urmarea Ordonanței de Urgență nr. 49/25.06.2019, lansată pe baza unei Note de Fundamentare lipsită de logică juridică, argumente concrete și de soluții eficiente, contrar aprecierii Curții de Justiție a Uniunii Europene, Guvernul României a impus o nouă normă/lege, distinctă față de cea existentă, dar care operează pe același segment economic și de servicii al societății românești, respective operatorii economici care desfășoară activitatea de transport al persoanelor în regim de taxi.

O ordonanță anti-concurențială, care pe lânga faptul că este neconstituțională, legiferează în fapt „transportul alternativ” în mod preferential și în dauna activității de taximetrie la nivel national și care, în final, va conduce la intrarea în colaps a activității de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă la nivelul întregii țări” spune Asociația Banat Taxi într-un comunicat de presă.