Notorietatea străzilor din cartierele rezidențiale ale României crește exponențial cu cantitatea de precipitații. După fiecare ploaie unele străzi devin canale, asemeni celor din Veneția. 

Locuitorii străzii Tigrului din comuna Giroc au ajuns la capătul răbdării. Oamenii spun că nu pot ieși din case în zilele ploioase, iar cei care nu au de ales și trebuie să meargă la serviciu, pot traversa strada doar în cizme de cauciuc, la fel ca pe ulițele cătunelor. 

Numai că în acest caz nu vorbim despre un sat din vârf de munte. Localitatea Giroc este una dintre cele mai bogate din România și are peste 20.000 de locuitori. 

Chiar și în aceste condiții, oamenii au cumpărat pietriș din banii lor pentru ca apa de pe stradă să nu le intre în gospodărie. 

Autoritățile nu au cum să îi ajute pentru că, pesemne, nu pot ține pasul cu dezvoltările imobiliare, iar cei care au de suferit sunt locuitorii comunei care își văd casele înconjurate de noroaie. 

Locuitorii de pe strada Tigrului spun că au cerut ajutorul autorităților în nenumărate rânduri, fără ca ceva notabil să se întâmple. 

Din păcate situația nu este singulară, la fel se întâmplă de fiecare dată când plouă și în celelalte localități periurbane.