O fată de 13 ani din Timiș a căzut pradă unui hărțuitor. Mama acesteia a cerut ajutorul poliției, după ce fiica sa a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje, de pe mai multe numere de telefon, având un conținut obscen și hărțuitor.

În această cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, cercetările fiind demarate de îndată.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 49 de ani, din Constanța, ar fi apelat zilnic sute de numere de telefon, pană ce reușea să găsească fete minore, pe care, ulterior, le-ar fi contactat.

După ce ar fi contactat persoanele vătămate minore, acesta schimba aproape zilnic cartela SIM, în încercarea de a nu fi descoperit.

De asemenea, au fost identificate alte 5 persoane vătămate din alte județe, acestea fiind audiate prin comisie rogatorie.

A fost depistat și bărbatul de 49 de ani, care a fost adus la sediul Poliției și față de care, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă efectuarea în continuarea a urmăririi penale pentru săvârșirea a trei infracțiuni de șantaj și a trei infracțiuni de hărțuire.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.