Polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale București și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au reușit destructurarea unui grup infracțional din Timiș, specializat în comiterea furturilor de seifuri. Trei bărbați în vârstă de 36, 40 și 41 de ani, au fost depistați în flagrant după ce au sustras un seif din cadrul unei societăți comerciale din Sectorul 2, București.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Arest Preventiv din Timiș. În fapt, în noaptea de 13.04.2023, în jurul orelor 23:30-00:00, cei trei bărbați au scos din funcțiune sistemul de alarmă prin bruierea și distrugerea acestuia, au pătruns prin efracție, iar din interiorul unei societăți comerciale au sustras un seif cu dimensiunile aproximative 60 /40 cm, pe care l-au urcat într-un autovehicul și au început deplasarea către județul Timiș. 

În timp ce aceștia se deplasau către un loc sigur pentru forțarea seifului, respectiv în apropierea localității Poiana lui Stânga, aceștia au fost imobilizați și încătușați de polițiștii Brigăzii de Operațiuni Speciale București și predați de îndată polițiștilor de investigații criminale din Timiș, care i-au condus la audieri. S-a constat că în interiorul mașinii se aflau mai multe dispozitive folosite la comiterea faptei, printre care și un aparat de bruiaj unde GSM și radio, seiful sustras și două recipiente de motorină.

Astăzi, 14 Aprilie 2023, cei trei bărbați au fost prezentați magistraților care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, în acest moment se află în desfășurare 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Timișoara.