Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara spune că în data de 01.12.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 2 și alin. 4 C. pen. rap. la art. 206 alin. 1 C. pen.

În fapt, s-a reținut că inculpatul în noaptea de 29.11.2023, în jurul orei 23.00, l-a amenințat prin intermediul unei postări live pe rețeaua de socializare Facebook pe un ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Timiș – Poliția Municipiului Timișoara, cu acte de violență și cu moartea, în scop de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, amenințări care au fost de natură a produce persoanei vătămate o stare de temere.

Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 01.12.2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.