Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș au anunțat cea de-a V-a ediție a Festivalului Concurs “Gelu Stan”. Spectacolul va avea loc în 16 martie, în Sala Mare a Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Timișoara. Printre numele de pe afiș se numără: Eduard Motan, Andreea Chisăliță, Alexandra Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț. Cap de afiș era cântărețul-preot Cristian Pomohaci. 

Organizatorii nu au considerat inoportună participarea lui Pomohaci la acest spectacol finanțat din bani publici, până când jurnalista Loredana Codruț a cerut un punct de vedere pe grupul de Whastapp pentru comunicare cu jurnaliștii. Reprezentanții Consiliului Județean au venit rapid cu un punct de vedere și au anunțat că Pomohaci a fost retras din acest spectacol. 

“Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs <Gelu Stan> 2023. Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs <Gelu Stan> 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus” declară reprezentanții Biroului de Comunicare din cadrul CJT. 

Astfel, Festivalul Concurs se va desfășura fără participarea lui Cristian Pomohaci.