Primăria începe recepția lucrărilor de pe Bogdăneștilor, constructorul face ultimele remedieri pentru că au fost constatate deficiențe. Neconformitățile identificate anterior au fost remediate punctual, însă constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt.

Săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor face o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului de recepție pentru a stabili exact care vor fi aceste porțiuni. Orice remediere va fi realizată pe cheltuiala constructorului. 

Săptămâna trecută, constructorul responsabil de reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat remedierile punctuale solicitate de dirigintele de șantier și de responsabilii din primărie. Printre acestea, s-au numărat și problemele constatate la căminele de canalizare. Urmează ca echipele municipalității să realizeze o inventariere completă a deficiențelor de pe bulevard, pentru ca acestea să fie soluționate, asigurând astfel locuitorilor din cartierele Ronaț și Blașcovici un bulevard de calitate. Sunt vizate în special zonele unde apa băltește.

Pentru a garanta calitatea bulevardului final, Primăria Timișoara va efectua un test de capacitate portantă. De asemenea, constructorul va reface suprafețe mai mari de asfalt, evitând peticirile, acolo unde inspecția va solicita refaceri.

După finalizarea și recepția lucrărilor, administrația locală va începe repararea străzilor laterale, afectate de investiție. Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, dintre care peste 91 de milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei este asigurat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Contractul de execuție este încheiat cu SYLC CON TRANS SRL.

„Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *