Primăria Timișoara anunță printr-un comunicat de presă că echipele de lucru sunt pe teren și efectuează operațiuni pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut semnificativ și se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În cursul zilei de azi, operatorul Brantner Servicii Ecologice a ieșit în teren și a asigurat împrăștierea de material antiderapant la intrările în oraș, pe poduri și în girațiile mari din oraș.

S-a intervenit cu 5 autospeciale de capacitate mare și 2 autospeciale de capacitate mică. Au fost împrăștiate cca 32 de tone de material antiderapant. În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale. Situația este în permanență monitorizată și se intervine în funcție de necesități.

Pe perioada iernii, în funcție de condițiile meteo, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 8 autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă.

„Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au și obligația de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor, de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane și de a atenţiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional” transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Pentru a semnala eventualele probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, timișorenii au la dispoziție secțiunea dedicată Salubrizării din aplicația de sesizări a primăriei, https://sesizari.primariatm.ro.