Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu”, Aura Twarowska sau Gabriel Bebeșelea – acestea sunt doar câteva dintre numele care vor încânta iubitorii de muzică bună din Timișoara. Pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara sunt pregătite 17 evenimente speciale în luna martie, pe lângă clasicele concerte susținute de orchestra orașului.

În 14 martie, avem marea ocazie de a asculta una dintre cele mai renumite ansambluri din lume – Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN (WDR), într-un concert simfonic extraordinar, al cărui dirijor principal este CRISTIAN MĂCELARU. Solistul concertului va fi pianistul SIMON TRPČESKI (Macedonia).

Un alt eveniment prilejuit de colaborarea dintre Fialrmonica Banatul Timișoara si Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN are loc joi, 16 martie, de la ora 19:00. Atunci, septetul ansamblului va urca pe scena Sălii Capitol. În a doua parte a evenimentului vom audia lucrări celebre în interpretarea cvintetului de alămuri al orchestrei germane.

Vineri, 17 martie, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, împreună cu Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN (WDR) și Corul Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara susțin un concert vocal-simfonic extraordinar, de la ora 19:00, în Sala Capitol. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul CRISTIAN MĂCELARU. Dirijorii corurilor: IOSIF TODEA și MARIA GYURIS. Soliști: ROXANA CONSTANTINESCU – mezzosoprană, MICHAEL FAUST (Germania) – flaut.

Dintre cele 17 evenimente ale acestei luni menționăm și recitalul vocal intitulat Romantic în mezzo/piano, ce o aduce în fața publicului timișorean, joi, 30 martie, de la ora 19:00, pe celebra mezzosoprană AURA TWAROWSKA, un muzician cu merite deosebite, care a urcat pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii și care se poate lăuda cu numeroase colaborări și distincții importante. Solista va fi acompaniată de pianistul DRAGOȘ MIHĂILESCU.

Încheiem luna cu un concert vocal-simfonic extraordinar – Cuvântul, al cărui dirijor este maestrul GABIEL BEBEȘELEA, dirijor în Rezidență pentru anul 2023 al Filarmonicii Banatul Timișoara. Evenimentul are loc vineri, 31 martie, atunci când Orchestra simfonică și corul „Ion Românu” vor interpreta lucrări ale compozitorilor STRAUSS și VAGNER. Dirijorul corului este maestrul IOSIF TODEA.

Programul lunii include, ca de obicei, și două recitaluri educaționale. Primul, cel dedicat bebelușilor, are loc în 4 martie, iar biletele au fost epuizate la scurp timp după ce au fost puse în vânzare. Al doilea recital are loc în 11 martie, de la ora 11:00 și este dedicat categoriei de vârstă 2-7 ani. Programul cuprinde lucrări din desene animate celebre.

Biletele se găsesc pe site-ul Filamonicii Banatul Timișoara, la casieria insituției și pe myticket.ro: https://bit.ly/3IXmPBh