Vești bune pentru locuitorii din zona Girocului. Cei care stau în apropierea străzii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia de parcări moderne, anunță Primăria Timișoara. Parcarea va fi amenajată pe un teren dezafectat al municipalității.

Noua parcare va oferi între 80 și 90 de locuri, spații verzi, arbori, o platformă specială pentru pubele și un adăpost pentru biciclete. Această nouă parcare va fi amenajată pe un teren dezafectat ce aparține municipalității Timișoara. Clădirile existente pe acest teren vor fi demolate pentru a face loc parcării.

„De lipsa locurilor de parcare mi-au vorbit jumătate din locuitorii cu care m-am întâlnit în noiembrie în Girocului. Este o problemă reală pentru conducătorii auto, pentru pietoni și chiar și pentru curățenia pe străzi sau praful care se formează când spațiile verzi devin zone noroioase. Le-am spus și lor atunci: aici realizăm o parcare. Am semnat dispoziția de demolare, începem în cel mai scurt timp să dăm jos niște ruine și să amenajăm locuri de parcare în loc. În Girocului mai avem o zonă vizată unde să intervenim”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton și se află la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori și accese pietonale pentru locuitori. Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, urmând ca echipele Primăriei Timișoara să înceapă lucrările cât mai curând.