Polițiștii locali au desfășurat o amplă acțiune în oraș pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. 

Scopul principal al acțiunii a fost prevenirea încălcării legislației în vigoare și conștientizarea reprezentanților supermarketurilor cu privire la necesitatea respectării normelor impuse de Legea 448/2006.

În timpul acțiunii, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale și șapte invitații tip colant șoferilor care au fost surprinși încălcând aceste reguli.

De-a lungul timpului, au fost numeroase sesizări din partea cetățenilor cu privire la nerespectarea acestor locuri destinate persoanelor cu dizabilități, ceea ce a determinat autoritățile să acționeze ferm în acest sens.

În cadrul aceleiași acțiuni, pe strada Dreptatea, a fost depistat un șofer care utiliza o portavoce pentru a promova diverse activități, tulburând astfel liniștea locuitorilor din zonă. Acesta a fost sancționat conform Legii 61/1991, cu o amendă în valoare de 200 de lei.

Legislația prevede clar că locurile destinate persoanelor cu dizabilități trebuie să fie adaptate, rezervate și semnalizate corespunzător, iar încălcarea acestor prevederi poate atrage sancțiuni între 2000 și 10.000 de lei.