Razie a polițiștilor locali din cadrul Biroului Transport Urban și Patrulare Navală, în această săptămână pe mijloacele de transport în comun, dar și în stațiile acestora, în colaborare cu angajații Societății de Transport Public Timișoara.

Au fost aplicate un număr de 39 de sancțiuni  pentru călătoria fără bilet, consum de alcool în stații, refuz de legitimare, oprire sau staționare a autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport, fiind aplicate și 145 de colante în cazul acestora.

Un număr de 15 persoane fără adăpsot depistate în tramvaie sau în stații au fost preluate și predate serviciilor sociale, după ce au fost depistate în mijloacele de transport și în stații din zonele Piața Libertății, Bălcescu, Sinaia, Timișoara 700. Astfel de acțiuni au fost periodic, pe lângă patrulările zilnice ale polițiștilor locali, pentru a asigura un transport public civilizat.

„Principalul scop al acestei acțiuni a fost acela de a preveni comiterea faptelor precum practicarea cerșetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deșeuri, deteriorări și distrugeri, combaterea călătoriei fără bilet, oprirea și staționarea autovehiculelor în stațiile de tramvaie, autobuze și troleibuze etc, dar și prevenirea prezenței hoților de buzunare în mijloacele de transport și în stațiile acestora” spun reprezentanții Poliției Locale din Timișoara într-un comunicat transmis presei.