Locuitorii din Ohaba lungă și Lăpușnic au fost loviți de inundații puternice. După două coduri portocalii și două galbene de ploi abundente, intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice, apa de pe dealuri a lovit cu putere casele, curțile și drumurile din cele două localități timișene. 

Oamenii nu am avut ce face decât să se adăpostească și să revină în locuințele lor abia după ce s-au retras apele. În sprijin au acționat și pompierii, cei de la ISU Timiș au primit mai multe apeluri la numărul de urgență 112 și au acționat atât în localitatea Ohaba lungă, cat și în localitatea Lăpușnic pentru a scoate aluviunile din curțile și casele oamenilor. 

Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă locuitorii din zona de est a județului Timiș spun că în 20 de minute a plouat cat într-o lună. Mai multe culturi agricole au fost distruse, iar în trei case apa a distrus mobilierul și bunurile oamenilor. 

“Oamenii au început să își facă curățenie, am fost de la casă la casă să văd de ce au nevoie. […] A fost o rupere de nori și o ploaie rapidă, ne-am trezit că a venit apa foarte mare. Am informat oamenii și autoritățile, am vorbit cu Prefectura. Într-o oră și jumătate s-au retras apele” spune Gigi Murărescu, primarul din Ohaba Lungă.