Autoritățile din Arad sunt în centrul atenției după ce au tăiat panglica unui șantier. Practic au inaugurat… inaugurarea unui șantier care se întinde pe câțiva ani pentru săpăturile rețelei de canalizare din localitatea Livada. 

Primăria a împărțit lucrarea în cinci tronsoane, dintre care trei intră în execuție: canalizarea integrală a Sânleanului, zona Grădiște (dinspre strada Vișinului) și o parte din Livada. Un tronson este finanțat prin Programul Anghel Saligny și cofinanțat de Consiliul Județean Arad, iar celelalte două tronsoane sunt finanțate din bugetul comunei Livada. „Nu vor exista măriri de impozite și taxe datorită canalizării”, a declarat primarul comunei Livada.

„Canalizarea din Livada a fost în mijlocul unei lupte politice. Am înțeles că și ieri prin comună se mai împărțeau pliante care contestă Primăria pentru realizarea canalizării, din bani propriu și prin Programul Anghel Saligny. Întrebarea este dacă se dorește realizarea mai rapidă a lucrării și branșarea caselor, așa cum cer localnicii, sau continuarea unei lupte care nu ajută pe nimeni”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, a precizat că astăzi este o zi în care „prin munca noastră de patru ani se îndeplinește un vis. Foarte multă lume s-a lăudat că va face canalizare la Livada, iar noi chiar o facem, cu ajutorul domnului președinte Cionca. Ne-a dat un sfat bun, să aplicăm pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny, și îl punem în aplicare, fiindcă scurtăm astfel termenul de realizare a canalizării. Am trecut peste toate problemele și mă bucur ca astăzi putem porni lucrările”.