Polițiștii din Timiș continuă activitatea pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive la volan. În minivacanța de Sfânta Maria, efectivele din teren au fost mărite, iar oamenii legii verifică șoferii de pe drumurile publice.

Poliţiştii Serviciului Rutier, au oprit, în trafic, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, din Timișoara un autoturism condus de bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Tot polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Macin, din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC. În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, însă conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea mostrelor biologice.

În localitatea Săcălaz, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost oprit de polițiști. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.